Aardappel – prei – visschotel – 4 personen – 21 punten p.p.

800 gram prei, 500 gram kabeljauwfilet, 1 eetl. olijfolie, 2 theel. kerriepoeder, 125 ml crème fraîche light,
100 gram geraspte belegen kaas, sap van een citroen, peper en zout, 700 gram voorgekookte aardappelschijfjes.

Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de prei in ringen en was deze goed. Verhit de olie in een pan en bak hierin de prei met de kerriepoeder. Vet een ovenschaal in en verdeel de helft van de prei over de bodem. Breng de kabeljauw op smaak met peper, zout en citroensap. Leg de vis op de prei. Leg er de helft van de aardappelschijfjes op.

Meng door de overige prei de helft van de crème fraîche en verdeel deze over de schijfjes. Daar weer een laag schijfjes op vermengd met crème fraiche. Strooi er de kaas over en zet de schotel ± 25 minuten in de oven.

Dit recept komt uit ons nieuwste receptenboekje deel 5.

 

 

Print Friendly, PDF & Email