Asperges met ham en pasta – 4 personen – 19 punten p.p.

1 kilo asperges, zout, suiker, 250 gram groene tagliatelle, 1 ui, 1 eetlepel olie, 150 gram Parmaham, 125 ml crème fraîche light, 15 gram verse peterselie, 50 gram pittige geraspte kaas.
Van het onderste deel van de asperges ca. 2 cm afsnijden. Asperges vanaf kop met dunschiller rondom schillen. Asperges in een hoge pan met ruim water, 1 theelepel zout en 1 eetlepel suiker in 15 minuten beetgaar koken. De tagliatelle koken volgens de gebruiksaanwijzing. In een steelpan de gesnipperde ui in 1 eetlepel olie 2 minuten fruiten, Parmaham in reepjes toevoegen en 3 minuten meebakken. Crème fraîche en fijngesneden peterselie toevoegen; de saus op smaak brengen met zout en peper. Tagliatelle door de saus mengen en in vier diepe borden scheppen. Asperges erop leggen en de geraspte kaas erover strooien.