Asperges met ham en pasta – 4 personen – 19 punten p.p.

1 kilo asperges, zout, suiker, 250 gram groene tagliatelle, 1 ui, 1 eetl. olie, 150 gram Parmaham, 125 ml crème fraiche light, 15 gram verse peterselie, 50 gram pittige geraspte kaas.

 

Van het onderste deel van de asperges ca. 2 cm afsnijden. Asperges vanaf  kop met dunschiller rondom schillen. Asperges in een hoge pan met ruim water, 1 theel. zout en 1 eetl. suiker in 15 minuten beetgaar koken.

De tagliatelle koken volgens de gebruiksaanwijzing.

In een steelpan de gesnipperde ui in 1 eetl. olie 2 minuten fruiten, Parmaham in reepjes toevoegen en 3 minuten meebakken. Crème fraiche en fijngesneden peterselie toevoegen; de saus op smaak brengen met zout en peper.

Tagliatelle door de saus mengen en in vier diepe borden scheppen.

Asperges erop leggen en de geraspte kaas erover strooien.

 

Print Friendly, PDF & Email