Asperges met ham en pasta – 4 personen – 19 punten p.p.

1 kilo asperges, zout, suiker, 250 gram groene tagliatelle, 1 ui, 1 eetlepel olie, 150 gram Parmaham, 125 ml crème fraîche light, 15 gram verse peterselie, 50 gram pittige geraspte kaas.

 

Van het onderste deel van de asperges ca. 2 cm afsnijden. Asperges vanaf  kop met dunschiller rondom schillen. Asperges in een hoge pan met ruim water, 1 theelepel zout en 1 eetlepel suiker in 15 minuten beetgaar koken. De tagliatelle koken volgens de gebruiksaanwijzing. In een steelpan de gesnipperde ui in 1 eetlepel olie 2 minuten fruiten, Parmaham in reepjes toevoegen en 3 minuten meebakken. Crème fraîche en fijngesneden peterselie toevoegen; de saus op smaak brengen met zout en peper. Tagliatelle door de saus mengen en in vier diepe borden scheppen. Asperges erop leggen en de geraspte kaas erover strooien.

 

 

Print Friendly, PDF & Email