Babi Pangang met rijst – 4 personen – 22 punten p.p.

2 uien, 2 teentjes knoflook, 215 gram atjar tjampoer, kneepje citroensap, 3 eetlepels ketjap manis, 2 eetlepels keukenstroop, 1 theelepel gemberpoeder, klein blikje tomatenpuree, sambal naar smaak, 2 eetlepels allesbinder, 500 gram varkensfilet, 1 eetlepel  olie, ¼ liter blik ananas op eigen sap, 200 gram basmati rijst, 1 komkommer, sladressing naturel.

 

Kook een saus van: 4 dl water, gesnipperde uien, geperste knoflook, citroensap, atjar tjampoer, ketjap, keukenstroop, gemberpoeder, tomatenpuree en sambal. Laat dit even zachtjes doorgaren. Eventueel iets bijbinden met allesbinder. Bak het in grove repen gesneden vlees bruin en gaar in de olie en kook intussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Schaaf de komkommer in plakjes en meng met de sladressing. Serveer de rijst met het vlees, de saus, ananas en komkommer.

 

Print Friendly, PDF & Email