Bami met kip – 4 personen – 21 punten p.p.

300 gram mie nestjes, 300 gram kipfilet, 2 teentjes knoflook, zout, peper, paprikapoeder, 1½ dl kippenbouillon, 400 gram broccoli, 250 gram wortelen, 1 gele paprika, 1 eetlepel olie, 2 eieren, 5 gram margarine.

 

Snijd de kipfilet in blokjes en bak deze, bestrooid met zout, peper en paprikapoeder ± 6 minuten in de olie. Haal de kip met een schuimspaan uit de pan, voeg een scheutje bouillon, de in kleine roosjes gesneden broccoli, de in reepjes gesneden wortel, de in reepjes gesneden paprika en geperste knoflook toe. Smoor dit 5 minuten. Voeg de kip weer toe. Kook de mie in water met de rest van de bouillon gaar volgens de gebruiksaanwijzing.

Roer de eieren los met 1 eetlepel water en bak hiervan in de margarine een omelet. Schep de gare mie bij het groente-kipmengsel en garneer met de in reepjes gesneden omelet. Voeg sambal naar smaak toe.

Print Friendly, PDF & Email