Boeuf stroganoff – 4 personen – 20 punten p.p.

400 gram biefstuk, 25 gram margarine, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 250 gram kastanje champignons, 1 rode paprika, 1 dl. biogarde halfvolle yoghurt, 2 eetlepels tomatenketchup, 2 eetlepels cognac, zout, peper, paprikapoeder, 750 gram sperziebonen, 1 kg aardappelen.

 

Kook de aardappelen en de sperziebonen gaar. Snijd de biefstuk in reepjes en bak deze in de margarine in een koekenpan snel rondom bruin. Neem het vlees uit de pan en houd het warm. Bak de gesnipperde ui, teentjes knoflook, plakjes champignons en de paprika in reepjes in de achtergebleven boter. Bestrooien met zout, peper en paprikapoeder. Voeg toe: yoghurt, tomatenketchup, cognac en warm alles goed door. Het vlees weer toevoegen en nog even mee warmen.

Lekker snel en gemakkelijk voor een feestdag.

Print Friendly, PDF & Email