Broccoli met spekjes – 2 personen – 20 punten p.p.

1 kleine stronk broccoli, 100 gram magere spekreepjes, 1 ui, 200 gram champignons, 10 gram margarine, (Cayenne) peper, zout, paprikapoeder, 300 gram aardappelschijfjes (diepvries), 60 gram Paturain light.

Bak de aardappelschijfjes, bestrooid met paprikapoeder in 5 gram margarine, tot ze bruin en gaar zijn. Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook deze in 6 minuten beetgaar. Bak de gesnipperde ui in een hapjespan in 5 gram margarine tot ze zacht en bruin zijn. Bak de spekjes mee en de in plakjes gesneden champignons. Bestrooi met (Cayenne) peper naar smaak. Na 5 minuten de broccoliroosjes erbij en Paturain erdoor roeren. Goed doorwarmen en serveren met de aardappelschijfjes die u eventueel op smaak brengt met wat zout.

 

Print Friendly, PDF & Email