Foe Yong Hai – 2 personen – 23 punten p.p.

4 eieren, 150 gram champignons, 1 prei, 1 kleine groene paprika, 1 ui, 100 gram taugé, 150 gram kipfilet, zout, peper, ½ eetlepel gedroogde nasikruiden, 10 gram boter, 80 gram basmati rijst, 4 eetlepels Chilisaus.

 

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing, snijd champignons, prei, paprika en ui in stukjes. Snijd de kipfilet in blokjes en bak deze in de boter goudbruin. Voeg de gesneden groentes toe, bak deze mee en breng op smaak met de nasikruiden, zout en peper. Laat dit een paar minuten garen terwijl u de eieren losklopt met 1 eetlepel water; schenk dit over het kip/groente mengsel, zet het vuur laag en laat het ei met de deksel op de pan stollen. Serveer de Foe Yong Hai op 2 borden samen met de rijst, bestrooi dit met taugé en schep er de saus over.

Print Friendly, PDF & Email