Fruitige bonenschotel – 4 personen – 20 punten p.p.

350 gram rundergehakt, 2 uien, kerriepoeder, zout, peper, 1 eetlepel ketjap, 100 gram rozijnen, grote pot witte (of bruine) bonen, 1 appel, 1 banaan, 100 gram taugé, zak gemengde salade, sladressing naturel.

 

Rul het gehakt in een Tefal pan en bak de gesnipperde uien mee. Breng op smaak met zout, peper, kerriepoeder en 1 eetlepel ketjap. (Beetje sambal als u van pittig houdt.) Voeg de gewelde rozijnen en de inhoud van de uitgelekte pot witte (bruine) bonen toe. Voeg toe: 1 gesnipperde appel, 1 banaan in plakjes en taugé. Warm alles goed door. Eet er een gemengde salade bij aangemaakt met sladressing naturel.

Voor grote eters is een extra potje witte of bruine bonen nodig. Tel de punten!

 

Print Friendly, PDF & Email