Ham in zoetzure saus – 4 personen – 19,5 punten p.p.

2 uien, 2 teentjes knoflook, 20 gram margarine, 4 eetlepels abrikozenjam, 8 eetlepels tomatenketchup, 0,5 theelepel gemberpoeder, peper, 4 plakken achterham van 75 gram per stuk, ijsbergsla, paar wortels, stuk komkommer, sladressing naturel, 1 eetlepel olie, 800 gram voorgekookte aardappelschijfjes (koelvers).

Fruit de gesnipperde ui met de gesneden knoflook in een grote koekenpan in de margarine even aan. Voeg toe: jam, ketchup, peper, gemberpoeder en een scheutje water. Warm de plakken ham in de saus. Bak de aardappelschijfjes volgens de gebruiksaanwijzing in de olie en maak een gemengde salade met sladressing en eventueel kruiden naar smaak.

Deze saus is ook heerlijk te combineren met andere vleessoorten.

Print Friendly, PDF & Email