Hele hete herrie – 4 personen – 22 punten p.p.

400 gram kipfilet, 6 tomaten, 250 gram diepvries tuinerwten, 2 bananen, zakje groene curry pasta (b.v. Hema),

250 ml kokosmelk (Inproba), 2 eetl. ketjap, 1 eetl. suiker, ½ eetl. olie, eventueel wat allesbinder,

pak zilvervliesrijst met quinoa en granen (Lassie -275 gram), rucola sla.

 

Verhit de olie in de wok of braadpan en voeg de inhoud van het zakje groene curry toe. Even losroeren (het spettert een beetje!) en voeg een eetlepel kokosmelk toe. Voeg dan de in repen gesneden kipfilet toe en roer tot alles met de pasta bedekt is. Schenk de rest van de kokosmelk en ± 1 dl water erbij, doe het deksel op de pan en stoof de kip 5 minuten. Kook intussen de rijst. Voeg de tomaten in vieren gesneden, ketjap, suiker, tuinerwtjes en eventueel nog wat water toe. Stoof het gerecht nog 5 minuten. Als de schil van de tomaten is losgelaten kunt u die nu verwijderen. Voeg dan de in plakjes gesneden banaan toe en warm even goed door. Eventueel binden met wat allesbinder. Serveer het gerecht met de rijst (uw deel van de rijst is 1/6 deel!!!) en eet er wat rucola sla bij.

 

Print Friendly, PDF & Email