Hongaarse reepjes met gepofte aardappel – 4 personen – 20 punten p.p.

500 gram bieflapjes, 1 eetl. rozijnen, 1 prei, 1 rode peper, bosje peterselie, 50 gram spekreepjes, 1 eetl. olijfolie, 2½ dl bouillon, 1 teentje knoflook, 4 aardappelen (150 gram per stuk), bekertje crème fraiche light (of zure room), zout, peper, 4 grote tomaten, 1 sjalotje, 1 eetl. olijfolie extra vierge.

Snijd de biefreepjes in repen, de rozijnen in warm water wellen, prei in ringen snijden, rode peper met of zonder zaadjes in ringetjes snijden. Aardappelen onder koud stromend water schoonboenen en met een vork er veel gaatjes in prikken. Sjalotje snipperen, de tomaten in plakken snijden, op een bord leggen en bestrooien met het sjalotje en er de extra vierge olijfolie over druppelen.

De aardappelen op een bord in de magnetron in 8 tot 12 minuten gaar stomen. Elke aardappel op een stukje aluminium folie leggen, het velletje van de aardappel insnijden en vullen met de crème fraiche, aangemaakt met ¼ deel van de peterselie (fijngesneden), zout en peper.

Intussen de spekjes uitbakken, met een schuimspaan uit de pan halen, 1 eetl. olie erbij en de biefreepjes snel bruinbakken, warme bouillon erbij schenken samen met het geperste teentje knoflook, prei, pepertje, spek en uitgelekte rozijnen. Goed doorwarmen en er de rest van de peterselie over strooien.

Serveren met de gepofte aardappels en de tomatensalade.

 

Print Friendly, PDF & Email