Indiase curry – 4 personen – 22 punten p.p.

400 gram kipfilet, 1 eetlepel bloem, 2 eetlepels wokolie, 1 gesnipperde ui, 2 eetlepels milde currypasta, 1 blik tomatenblokjes op sap (400 gram), 300 gram zoete aardappel, geschild en in blokjes, 400 gram spitskool, in dunne repen, 1 bosje lente ui, in ringetjes, 1 bosje koriander, grof gehakt, 200 gram basmati rijst.

Snijd de kipfilet in blokjes. Bestrooi met de bloem en wat zout. Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem en bak het vlees rondom. Voeg de gesnipperde ui toe en fruit een paar minuten mee. Voeg de currypasta toe en bak al roerend even mee. Voeg de tomatenblokjes en zoete aardappel toe en roer goed door. Breng aan de kook en laat zonder deksel op de pan circa 10 minuten zachtjes pruttelen. Af en toe roeren. Kook intussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Schep de spitskool door het kip mengsel en stoof nog een paar minuten afgedekt mee tot de kool beetgaar is. Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi de curry met bosui, koriander en serveer het met rijst.

 

Print Friendly, PDF & Email