Jachtschotel met bruine bonen – 4 personen – 19 punten p.p.

600 gram gekookte bruine bonen, 4 uien, 400 gram gaar mager rundvlees, ¼ l blik ananas op eigen sap, kruidnagelpoeder, laurierblaadje, 600 gram aardappelen, 1 dl halfvolle melk, 20 gram boter, veldsla, sladressing naturel, ½ eetlepel olijfolie.

Vet een ovenschaal in en doe er achtereenvolgens in: de uitgelekte bruine bonen, de gesnipperde en gefruite uien, het vlees in stukjes, kruidnagelpoeder naar smaak, laurierblaadje, ananas in stukjes (met eventueel wat sap) en dek de schotel af met een puree van de gekookte aardappelen met de melk. Verdeel er vlokjes boter over en warm de schaal ± 20 minuten in de oven op 180°C. Maak de veldsla aan met een mengsel van sladressing en olijfolie.

Print Friendly, PDF & Email