Jambalaya met kip – 4 personen – 18,5 punten p.p.

300 gram kipfilet, 1 eetl. olie, zout, peper, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 groene paprika, ½ l blik gepelde tomaten, 250 gram rijst (geen snel kook), ½ l bouillon, blikje tomatenpuree, 100 gram (plak) achterham, komkommer.

 

Snijd de kipfilet in blokjes, bestrooi deze met zout en peper en bak deze in 1 eetl. olie even aan. Bak 1 gesnipperde ui, 1 geperst teentje knoflook en 1 groene paprika in blokjes mee. Laat de inhoud van het blik tomaten uitlekken, vang het sap op en snijd de tomaten in stukjes. Spoel de rijst af onder de kraan en roer dit bij het kip mengsel, bak even mee en voeg dan de bouillon, tomatensap en de inhoud van het blikje tomatenpuree toe. In een afgesloten pan op laag vuur ± 30 minuten laten garen; af en toe roeren. Snijd de ham in kleine blokjes en schep deze samen met de stukjes tomaat door het gerecht en warm even goed door. Naar smaak cayennepeper of wat sambal toevoegen. Serveer er komkommer bij.

Print Friendly, PDF & Email