Kip kriel kapsalon – 2 personen – 19 punten p.p.

350 gram voorgekookte krieltjes, 150 gram kipfilet, ijsbergsla, 10 snoeptomaatjes, stuk komkommer, 1 rode ui, 40 gram geraspte belegen kaas, 1 eetlepel olie, paprikapoeder, chilipoeder, 1 dl yoghurt, 1 eetlepel fritessaus,  2 teentjes knoflook, bieslook, zout, peper.

 

Verwarm de oven voor op 200 graden C. Bak de krieltjes in een halve eetlepel olie bruin en gaar in 12 minuten en schep ze in een ovenschaal. Snijd de kipfilet in reepjes, bestrooi ze met zout, peper, paprikapoeder en chilipoeder en bak ze in een halve eetlepel olie snel bruin en gaar. Verdeel de kip over de krieltjes en bestrooi dit met de kaas.

Zet dit 10 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is. Bereid intussen knoflooksaus van yoghurt, fritessaus, knoflook en gesneden bieslook. Snijd de sla, komkommer, rode ui en tomaatjes in stukjes.

Verdeel het gerecht uit de oven over 2 borden, verdeel de groenten erover en schep de knoflooksaus erop.

 

Print Friendly, PDF & Email