Kipfilet in perziksaus – 2 personen – 20,5 punten p.p.

120 gram basmati rijst, 2 stukjes kipfilet van 100 gram per stuk, 1 ui, zout, peper, kerriepoeder, 1 theelepel sambal, 10 gram margarine, ½ l blik perziken op eigen sap (Delmonte), 1 theelepel olie, 1 kleine of halve spitskool, ½ bouillonblokje, 1 eetlepel ketjap manis.

 

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Bestrooi de kipfilets met zout en peper en bak deze in de margarine om en om even aan. Haal ze uit de pan. Snipper de ui en bak deze samen met kerriepoeder in het achtergebleven vet. Pureer 4 perziken met een beetje sap met een staafmixer en voeg dit, samen met sambal naar smaak, aan de uien toe. Leg de kipfilets weer terug in de saus. Laat het gerecht ± 15 minuten zachtjes garen. Roerbak de in reepjes gesneden spitskool in de wok in de olie, kruimel er een beetje bouillonpoeder over en roer er op het laatst de ketjap door. Serveer het kipgerecht met de gekookte rijst en de spitskool.

TIP: De overgebleven perziken zijn lekker in de yoghurt als toetje!

Print Friendly, PDF & Email