Mexicaanse bonen – 4 personen – 21 punten p.p.

1 liter blik bruine bonen, ¼ liter blik maiskorrels, 1 rode paprika, 2 preien,  1 eetlepel olie, 2 theelepels sambal, zout, 125 ml zure room, 50 gram tortilla chips, 75 gram geraspte belegen kaas, 125 gram magere spekreepjes, 1 komkommer.

Verwarm de oven voor op 220 graden. Bak de in reepjes gesneden paprika en prei in de olie ongeveer 5 minuten. Voeg de uitgelekte bruine bonen en mais toe. Eventueel zout en sambal naar smaak. Schep het mengsel in een ovenschaal, verdeel er de zure room over, strooi er de chips over en bestrooi het geheel met kaas. Laat het gerecht in 15 minuten bruin kleuren in de oven. Bak intussen de spekjes uit en laat ze uitlekken op keukenpapier. Bestrooi het gerecht met de spekjes en serveer er komkommer in reepjes bij.

Eet smakelijk.

 

Print Friendly, PDF & Email