Nasi van bloemkool – 2 personen – 16 punten p.p.

1 kleine of een halve bloemkool, 150 gram kastanje champignons, 1 prei, 1 puntpaprika, 100 gram baconreepjes, 2 eieren, 10 gram margarine, 75 gram taugé, sambal, 1 eetl. ketjap, ± 1½ eetl. nasikruiden.

 

Fruit de baconreepjes even zachtjes aan in een ingevetteTefal pan, bak dan de champignons in plakjes, de paprika in reepjes en de in ringen gesneden prei even mee. Schep er naar smaak nasikruiden, sambal en 1 eetl. ketjap door en laat even garen. Intussen van de eieren een omelet bakken in de margarine en deze in reepjes snijden. Bloemkoolroosjes grof raspen en dit samen met de omeletreepjes en de taugé door het groente-vleesmengsel scheppen en goed doorwarmen.

Liever toch rijst erdoor? Kook 50 gram zilvervliesrijst volgens de gebruiksaanwijzing en schep dit op het laatst door het gerecht. Het punten aantal per persoon is dan 19,5 punten.

 

 

Print Friendly, PDF & Email