Nasi van bloemkool – 2 personen – 16 punten p.p.

1 kleine of een halve bloemkool, 150 gram kastanje champignons, 1 prei, 1 puntpaprika, 100 gram baconreepjes, 2 eieren, 10 gram boter, 75 gram taugé, sambal, 1 eetlepel ketjap, ± 1½ eetlepel nasikruiden.

 

Fruit de baconreepjes even zachtjes aan in een ingevette Tefal pan, bak dan de champignons in plakjes, de paprika in reepjes en de in ringen gesneden prei even mee. Schep er naar smaak nasikruiden, sambal en 1 eetlepel ketjap door en laat even garen. Intussen van de eieren een omelet bakken in de boter en deze in reepjes snijden. Bloemkoolroosjes grof raspen en dit samen met de omelet reepjes en de taugé door het groente-vleesmengsel scheppen en goed doorwarmen.

Liever toch rijst erdoor? Kook 60 gram zilvervliesrijst volgens de gebruiksaanwijzing en schep dit op het laatst door het gerecht. Het punten aantal per persoon is dan 20 punten.

 

 

Print Friendly, PDF & Email