Pompoen ovenschotel – 4 personen – 19 punten p.p.

200 gram volkoren pasta, 2 gesnipperde uien, 450 gram pompoen (b.v. diepvries AH), ½ l blik tomatenblokjes op sap, 2 dunne preien in ringen, 200 gram gerookte kipfilet in reepjes, 75 gram pittig belegen kaas (geraspt), 2 eetlepels olie, zout, peper.

De oven voorverwarmen op 200 graden. Pasta koken volgens de gebruiksaanwijzing. Ui fruiten in een koekenpan in de olie en na 3 minuten de prei en pompoen meebakken. Na 5 minuten de inhoud van het blik tomatenblokjes en de kip reepjes toevoegen. Op smaak brengen met zout en peper. Meng hier de gekookte pasta door en schep alles in een ovenschaal. Bestrooi het geheel met de geraspte kaas en bak het gerecht in de oven in 20 – 25 minuten gaar. Lekker met een gemengde salade erbij.

Dit recept werd door Anneke gemaakt. (zie foto)

 

Print Friendly, PDF & Email