Radijsjes stamppot met spekjes – 4 personen – 22 punten p.p.

1250 gram aardappelen, zout, peper, 4 bosjes radijs met loof, 20 gram boter, 200 gram magere spekreepjes, 125 cc crème fraîche light, 100 gram achterham (plak), 1 dl halfvolle melk, bieslook.

 

Kook de aardappelen gaar in water met zout. Was de radijsjes met het loof. Snijd het loof heel fijn en houd dit apart. Snijd de radijsjes in plakjes. Verhit de boter en smoor hierin de plakjes radijs ± 10 minuten op een laag vuur. Bak de spekjes bruin en knapperig in een koekenpan met anti-aanbak laag. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de melk. Voeg crème fraîche toe met de radijsjes, spekreepjes met een deel van het vet, blokjes ham, radijs loof en peper naar smaak. Garneer het geheel royaal met fijn geknipte bieslook en serveer direct.

 

Print Friendly, PDF & Email