Risotto met kip en champignons – 4 personen – 21 punten p.p.

300 gram kipfilet, 3 eetl. olijfolie, 1 citroen, zout, peper, 6 lente uitjes, 2 teentjes knoflook, 4 cm verse gemberwortel, 300 gram risotto rijst (arborio), 250 gram kastanjechampignons, 1 liter kippenbouillon, 2 eetl. koriander, portie veldsla, 4 tomaten, sladressing naturel.

Citroen schoonboenen, rasp de helft van de schil en pers hem daarna uit. Kipfilet, bestrooid met zout en peper in 1 eetl. olie bruin en gaar bakken. Verhit 2 eetl. olie in een wok en roerbak hierin lente uitjes in ringen, citroenrasp, geperste knoflook en geraspte gemberwortel tot deze geur afgeeft. Voeg de rijst toe en bak mee tot de korrels gaan glanzen.

Roerbak de in plakjes gesneden champignons mee tot ze iets kleuren en voeg dan een vierde deel van de bouillon toe. Al roerend het vocht laten opnemen, citroensap erbij en in gedeeltes de rest van de bouillon toevoegen zodat de rijst romig wordt.

De helft van de koriander erdoor, op smaak brengen met zout en peper, de kipfilet in repen snijden en op de risotto serveren, bestrooid met de rest van de koriander. Serveren met veldsla gemengd met tomaat en sladressing.

DIT IS EEN RECEPT UIT ONS NIEUWE RECEPTENBOEKJE DEEL 4.

Print Friendly, PDF & Email