Roerbak spruitjes met worst – 4 personen – 22,5 punten p.p.

500 gram spruitjes, schoongemaakt, 1 kant & klare runder rookworst (250 gram), 50 gram magere spekblokjes,
1 ui (in halve ringen), 2 tenen knoflook (fijngesneden), 250 gram champignons ( in kwarten), 1 rode paprika
(in reepjes), 1 kg aardappelen, 2 dl halfvolle melk.

Kook de spruiten in water met zout in ± 8 min. beetgaar. Kook de aardappelen gaar en maak er met de warme melk een smeuïge puree van. Snijd de worst in kleine stukjes ter grootte van een spruitje. Bak de spekblokjes in ± 5 minuten knapperig. Voeg de ui en de knoflook toe en bak 2 minuten mee. Doe de champignons en de paprika erbij en breng op smaak met peper en zout. Voeg de stukjes worst toe en bak even mee.
Giet ondertussen de spruiten af en voeg toe aan de pan inhoud. Roerbak nog 2 minuten en verdeel over 4 borden. Serveer met aardappelpuree.

Print Friendly, PDF & Email