Sambalvis met snijbonen – 4 personen – 21 punten p.p.

600 gram kabeljauwfilet in 4 stukjes (diepvries), 250 gram mihoen, 1 citroen, 2 teentjes knoflook, ± 1 eetlepel sambal brandal, 2 eetlepels wok olie, 750 gram snijbonen, 2 eetlepels gembersiroop, zout, 2 eetlepels ketjap manis.

 

Laat de vis ontdooien en wrijf deze in met sambal. Bereid de mihoen volgens de gebruiksaanwijzing. Snijd de snijbonen in dunne reepjes. Rasp schil van de citroen en pers hem uit.

Snijd de knoflook in plakjes. Verhit 1 eetlepel wok olie en bak hierin de knoflook even aan, schep uit de pan en roerbak de snijbonen met de geraspte citroenschil en een beetje zout ± 5 minuten.

Voeg een beetje citroensap en 1 eetlepel gembersiroop toe samen met de knoflook en warm even door.

Bak in 1 eetlepel wok olie de kabeljauw op middelhoog vuur in ± 5 minuten zachtjes bruin en gaar. Giet er de rest van de citroensap en de gembersiroop bij.

Serveer de vis met de snijbonen en mihoen. Druppel er een beetje ketjap manis over.

 

Print Friendly, PDF & Email