Spinazie salade met brie – 4 personen – 21 punten p.p.

500 gram verse spinazie, 200 gram brie, 20 gram pijnboompitjes, 2 nectarines of perziken, 2 eetlepels citroensap, zout, peper, nootmuskaat, 2 eetlepels olijfolie, 800 gram voorgekookte kriel aardappelen, 20 gram margarine, paprikapoeder.

Was de spinazie, haal eventueel te dikke stelen eraf en snijd de spinazie in grove repen. Rooster de pijnboompitten lichtbruin in een droge koekenpan. De brie alvast uit de koelkast leggen. Verhit de margarine in de pan en bak hierin de krielaardappelen, bestrooid met paprikapoeder, bruin en gaar. Snijd de brie in blokjes en de nectarines in stukjes en bedruppel het fruit met een beetje van het citroensap. Roer een dressing van de rest van het sap, zout, peper, nootmuskaat en olijfolie. Vermeng dit met de spinazie, nectarine en de brie. Strooi er de pijnboompitjes over. Lekker met de gebakken krielaardappelen. Er kan ook nog wat extra gemengde salade naar keuze bij (of erdoor) geserveerd worden.

 

Print Friendly, PDF & Email