Stoofpot met speculaas – 4 personen – 21,5 punten p.p.

500 gram sukadelappen, 1 blaadje laurier, 1 grote ui, 3 winterpenen, 20 gram margarine, 250 ml runderbouillon,

200 ml rode wijn, 2 speculaasjes, 2 takjes tijm, zout en versgemalen peper, Chinese kool, 800 gram aardappelen.

 

Snijd het vlees in blokjes en breng op smaak met versgemalen peper. Snipper de ui. Snijd de wortels in blokjes.

Verhit boter in een koekenpan en bak het vlees rondom bruin. Bak de ui en wortel ± 2 minuten mee.

Blus af met de bouillon en schenk de rode wijn langzaam erbij. Leg laurier en tijm in de pan en laat het geheel met het deksel schuin op de pan ongeveer anderhalf uur zachtjes pruttelen.

Verkruimel de speculaasjes, voeg toe en laat nog ongeveer 30 minuten pruttelen.

Serveren met de gekookte aardappelen en Chinese kool.

 

Print Friendly, PDF & Email