Tonijn steak met kruiden en groente – 2 personen – 19 punten p.p.

400 gram sperziebonen, 1 rode ui, 2 eetlepels mangochutney, 125 gram meergranenrijst, 300 gram tonijn steak, 1 theelepel tandoori kruiden, zout, peper, 1 eetlepel olie, 1 limoen, gemengde salade.

 

Kook 400 gram sperziebonen in stukjes met 1 in partjes gesneden rode ui in water met zout in ± 5 minuten beetgaar; schep ze in een kom, meng er 2 eetl. mangochutney door en breng op smaak met zout en peper.

Kook 125 gram meergranenrijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing.

Bestrooi 2 tonijn steaks (samen 300 gram) met 1 theel. tandoori kruiden, verhit 1 eetl. olie in een koekenpan en bak hierin de steaks op hoog vuur in ± 4/5 minuten om en om bruin en rosé. Verdeel de boontjes over 2 borden en leg op elk bord een tonijn steak; garneer met een partje limoen en serveer dit met de meergranenrijst.

Voor de liefhebber nog een gemengde salade erbij.

 

Print Friendly, PDF & Email