Wie zijn wij

 

U KUNT OOK ONS BLOG GAAN VOLGEN.

ALLE LOCATIES ZIJN WEGENS DE CORONA MAATREGELEN VOORLOPIG GESLOTEN.

ER GAAT VAN ALLES VERANDEREN BIJ BALANS SLANKCLUB.

ALS ER NIEUWS TE MELDEN IS, LEEST U DAT HIER.

 

De methode:

Afslanken in groepsverband op een gezonde en prettige manier. BALANS Slankclub helpt u uw eetgewoonten te veranderen. U kunt op verschillende manieren afslanken bij Balans slankclub:

  • Met het puntensysteem (het tellen van calorieën of kilojoules); oud en vertrouwd omdat we al meer dan 30 jaar deze manier van afslanken als basis hebben. Er is extra ruimte voor uw eigen voorkeuren.
  • Met de dagmenu’s die kant & klaar zijn; berekend met het puntensysteem maar die het gemak bieden van het volgen van een weeklijst.

De hoeveelheden punten zijn afhankelijk van geslacht, leeftijd en de hoeveelheid overgewicht. Op de cursus wordt dit bij inschrijving uitgebreid aan u uitgelegd.

Er wordt een basisvoedsel geadviseerd zodat elke dag de benodigde voedingsstoffen, vitamines en mineralen aan bod komen. Ook het drinken van voldoende water mag bij een dagmenu niet vergeten worden.

De cursus:

Cursusplaatsen in delen van Gelderland en Noord Brabant. De plaatsen vindt men terug op www.balans-slankclub.nl. Elke week gaat men naar de cursus die afhankelijk van de hoeveelheid mensen 1 à 1½ uur duurt. Naast het wegen wordt er aandacht besteed aan een per week wisselend cursusonderwerp. Het bewuster leren omgaan met voeding, beantwoorden van vragen, aandacht voor de problemen, uitdelen van nieuwe recepten, informatie over (nieuwe) voedingsmiddelen, anders of gezonder leren koken; het is maar een greep uit het aanbod. Voor veel mensen is het bezoeken van de cursus een extra stimulans om het afslanken vol te houden.

Het gewichtsverlies:

Snel gewicht verliezen lijkt leuk als start, maar belangrijker is het om een geleidelijk gewichtsverlies te hebben en ook vast te houden. We streven naar gemiddeld een pond per week, met als start vaak door vochtverlies een iets hoger gemiddelde.

Ons motto:

Met de pot mee eten zonder verboden voedsel; immers alles wat verboden is krijgt nog meer aantrekkingskracht. Het gebruik van normale voedingsmiddelen is een must om het afslanken vol te houden en ook na het bereiken van het streefgewicht dit gewicht te behouden.

Op een goede manier leren omgaan met gezonde en iets minder gezonde voeding is belangrijk.

De nazorg:

Er is nazorg in de vorm van een gratis maandelijkse controle om het streefgewicht te behouden.

Belangrijk:

Alle cursusleidsters kennen zelf het afslankprobleem. Begrip is erg belangrijk voor “lijners”. Ook al moet de motivatie om te willen afslanken uit ieder zelf komen, dan nog is “de stok achter de deur” die BALANS Slankclub biedt, voor veel mensen net dat zetje in de rug om het elke week thuis toch vol te houden en niet al na 3 dagen weer te stoppen met lijnen.

Print Friendly, PDF & Email